SINOPSI

“141 dies” és una pel•lícula documental que mostra la política per dins: ànsies de poder, traïcions, enganys i l’esforç de milers de persones que, moguts per un ideal, fan costat a uns líders polítics que troben en aquesta il•lusió col•lectiva la seva oportunitat d’or.

El 10 de juliol de 2010 més d’un milió i mig de persones es manifesten als carrers de Barcelona. Reclamen que Catalunya es converteixi en un nou Estat de la Unió Europea, independent d’Espanya.

Després de la protesta, centenars de ciutadans impulsen la creació d’una nova força política. Pretenen recollir l’esperit de la manifestació de Barcelona i presentar-se a les properes eleccions per proclamar la independència de Catalunya des del Parlament. Volen fer-ho al marge dels dirigents polítics, de qui han perdut tota la confiança.

Dos polítics professionals de l’escena independentista de Catalunya, Alfons López Tena i Uriel Bertan, abandonen els seus respectius partits davant d’aquest moviment ciutadà. Proposen a l’expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, postular-se junts per liderar la iniciativa social.

Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran es proclamen líders de la nova coalició política després de guanyar, presumptament, unes eleccions primàries que ells mateixos custodien.
“141 dies” mostra, per primera vegada, les interioritats més íntimes d’una força política contemporània. Ho fa de forma explícita i sense cap mena de censura.

Share Button